Sunday, October 17, 2010

Paljain jaloin (liite 4)Kirjoituksen jälki on mitä on, toisaalta siksi että läppärin kamera toistaa näkemänsä peilikuvana, toisaalta siksi että videokuvassa on pieni mutta liikkeen seuraamista hankaloittava viive.

Edit: Hämmästyttävää kyllä tajusin tämän peilikuva-asian vasta nyt. Olen toki "kuvannut" itseäni läppärin kameralla ennenkin, esimerkiksi Skypeä käyttäessäni, mutta mieleeni ei ole juolahtanut, että tietokoneen näytölle (ja siten myös sen avulla tallennetulle videolle) piirtyvä kuva on nimenomaan peilikuva (toisin kuin normaalisti, tavallisella kameralla tallennetussa videossa tai valokuvassa).

Syy tähän tekniseen omituisuuteen on tietysti siinä, että läppärin kameraa käytetään pääasiassa juuri videopuheluiden yhteydessä, eikä varsinaisten tallenteiden tekemiseen. Skypessä tai videochatissa "väärinpäin" oleva kuva näyttäisi oudolta ja vaikeuttaisi luontevaa kameran edessä (tai siis näytöllä näkyvässä kuvassa) olemista.

Toisaalta tämä ominaisuus tekee läppärikameran "väärästä" käytöstä mielenkiintoista. Olemmehan itsellemmekin eri näköisiä riippuen siitä, katsommeko itseämme peilistä vai tarkastelemmeko meistä otettua valokuvaa.

Lisää seuraa.

No comments:

Post a Comment